Logo campus

Fitxa de curs

Llista de cursos

Open Data bàsic per a enginyeries: com publicar i reutilitzar Dades Obertes
Àrea : Indústria 4.0
Modalitat: Presencial
Descripció:

Les dades obertes són la nova utility, adquirir competències sobre les dades i, en concret, sobre les dades obertes que podem reutilitzar és sens dubte un repte i una oportunitat per a professionals en actiu. 

L'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació, el Col·legi d'Enginyers Informàtics de Catalunya i el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, s'han unit amb Iniciativa Barcelona Open Data, per promoure la formació en dades obertes entre els enginyers i enginyeres.

Aquesta formació realitza un recorregut pels coneixements bàsics sobre dades obertes/open data, com s¿han de publicar les dades per siguin útils i com aplicar les dades a les nostres organitzacions, que obrirà un camp de possibilitats a les persones que ja tenen una base d'uns coneixements tècnics, per aplicar a diversos àmbits com a enginyers.

Dirigit a enginyers, professionals amb titulació universitària, responsables de TIC de les empreses, directius d'empreses que volen utilitzar dades per incorporar-les a les decisions estratègiques de les seves organitzacions.

Programa: 1. Introducció Open Data: Els conceptes bàsics sobre l'Open Data. Normatives, regulacions i bones pràctiques.

2. Reutilització de dades obertes: recorregut per les fonts destacades en dades obertes i la seva tipologia. Conèixer les principals eines ofimàtiques per utilitzar dades obertes.

3. Procés de publicació de dades: cas pràctic per crear un portal de dades obertes. Processos de recopil·lació, verificació, neteja i publicació de dades segons els estàndards i models de referència.
Docent/s: Professionals d'Iniciativa Barcelona Open Data
Dates: 13, 20 i 27 de juny
Horari: de 16.30 a 20.30 h
Número d'hores: 12 h.
Preu: Col·legiat / Associat: 255 euros
Empresa Adherida: 360 euros
General: 390 euros
Lloc: Barcelona - Via Laietana, 39 08003 Barcelona
Places: 20
Idioma: Català

- El nombre de places és limitat.
- Un cop rebuda la confirmació de plaça per part del l'ACET, es podrà efectuar el pagament corresponent amb un termini no inferior a 3 dies abans de l'inici del curs.
- Qualsevol anul·lació amb una antel·lació inferior a 48 hores tindrà un càrrec del 50% del curs.