Logo campus

Fitxa de curs

Llista de cursos

Cooperació empresarial: Una oportunitat de millora estratègica i econòmica
Àrea : Gestió i Habilitats Directives
Modalitat: Presencial
Descripció:

A data d'avui i en l'entorn conjuntural complex en el qual ens trobem, hem de ser conscients de la fragilitat i de l'escàs poder de negociació tant dels professionals com de les pimes quan actuen d'una manera unilateral. Aquest aïllament implica a més, la dificultat d'arribar a nous mercats i a nous clients.

Aquest curs permet adquirir coneixement estratègic en matèria de cooperació, amb la finalitat d'esclarir i determinar si aquesta cal entendre-la com una oportunitat o com una amenaça. Una altra de les situacions que permet el curs és el de saber si la cooperació cal plantejar-la en moments de creixement de la producció de l'empresa, d'estancament, o en moments de crisi. En definitiva, es tracta d'analitzar què té aquella altra empresa que m'interessi i que podem oferir-li nosaltres, des del nostre projecte.
Des d'aquest curs, per tant, s'analitzaran les pautes i models per aconseguir els nostres objectius de futur: comercials, de producció, econòmics, etc., a través d'un acord de cooperació entre professionals i empreses. Es visualitzaran diversos tipus d'acord, l'articulat d'aquests acords, els productes o serveis a compartir, el model econòmic a tenir en compte, etc., per tenir l'èxit assegurat en l'oferiment del nostre projecte que posseeix coneixement, innovació, etc. a un altre professional o empresa, que disposa d'allò del que nosaltres manquem (capital, capacitat comercial, coneixement d'un mercat interior o exterior, etc.), i que conjuntament permetria aconseguir els objectius proposats: introducció del producte o servei al mercat, facturació, benefici, etc.

Dirigit a tècnics, professionals o membres de microempreses i pimes que consideren que han de reorientar l'estratègia personal i la de la seva companyia, per aconseguir nous objectius a través de la col·laboració interprofessional.
També va orientat a aquells gerents o directius d'empreses que desitgin ampliar el coneixement estratègic en aquest àmbit com a fórmula de futur dins de la seva companyia per trobar: innovació, creixement, capital, increment de vendes, etc.

Bonificació de la Formació Contínua
El COEIC s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar gratuïtament la bonificació de la Fundació Tripartita a la Formació Contínua dels cursos organitzats pel Servei de Formació. Més informació

Programa: 0. Introducció al concepte empresa

1. Què és la Cooperació empresarial?

2. Orígens de la cooperació

3. Necessitats detectades en el meu projecte professional o empresarial

4. Quan convé cooperar
4.1 Marc teòric
4.2 Tipus d¿empresa
4.3. El moment adequat

5. Amb qui coopero?
5.1. Avantatges
5.2. Motius
5.3. Inconvenients
5.4. Tipus de cooperació

6. Cóm és un procés de cooperació?
6.1. Planificació
6.2. Aspectes generals
6.3. Aspectes particulars
6.4. Models d'acord

7. Aspectes clau de la cooperació

8. Casos reals del perfil dels professionals i empreses participants
Docent/s: Ricard Nogués. Organize Enginyers Consultors
Dates: 3 d'abril de 2014
Horari: de 9 a 18 h (inclou dinar)
Número d'hores: 8 h.
Preu: Col·legiat / Associat: 205 euros
Empresa Adherida: 295 euros
General: 350 euros
Lloc: Barcelona - Via Laietana, 37 2n 08003 Barcelona
Places: 20
Idioma: Català

- El nombre de places és limitat.
- Un cop rebuda la confirmació de plaça per part del l'ACET, es podrà efectuar el pagament corresponent amb un termini no inferior a 3 dies abans de l'inici del curs.
- Qualsevol anul·lació amb una antel·lació inferior a 48 hores tindrà un càrrec del 50% del curs.