Logo campus

Fitxa de curs

Llista de cursos

La gestió de les patents en l'estratègia empresarial
Àrea : Gestió i Habilitats Directives
Modalitat: Presencial
Descripció:

Un dels elements de la gestió empresarial de les empreses del s. XXI que permet una diferenciació i es crític en la internacionalització i en la innovació es la gestió de les patents.
En aquest curs es pretén donar una introducció a la gestió de les patents a l'empresa exposant una visió global de la seva incidència en els diversos àmbits de l'empresa.
És pretén explicar què són, com són i per a què serveixen les patents. Quina és la manera d'utilitzar les patents per a l'estratègia bàsica nuclear de les organitzacions i com es poden monetitzar les patents i ser utilitzades per a establir relacions (constructives, col·laboratives, competitives) amb els "coopetidors", obrir i protegir nous mercats i "apalancar" la innovació, tant per a les empreses com per al país.
L'enfoc és molt pràctic, amb la presentació i comentari de molts casos reals, i el curs està especialment enfocat per a persones amb una certa perspectiva global de l'empresa: CEOs de les empreses, a gent dels departaments d'I+D, comercial, finançer i de màrqueting i a persones interessades de l'Administració i polítics. Es debatrà un cas pràctic de la HBS sobre patents i es comentaran molts altres.

Bonificació de la Formació Contínua
El COEIC s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar gratuïtament la bonificació de la Fundació Tripartita a la Formació Contínua dels cursos organitzats pel Servei de Formació. Més informació

Programa: 1. PATENTS I "IP": HISTÒRIA I TÈCNICA
Perquè existeixen les patents. Què i com és una bona patent. La nostra innovació: és patentable?. Patents segons l'àmbit geogràfic (nacional, europea, internacional).

2. PATENTS: ÚS ESTRATÈGIC
Com usar les patents per a guanyar en posició competitiva, millora de resultants i de balanç . ¿Quan cal patentar? ¿On cal patentar? Patents i Open Innovation. Estratègies Grow-Cut-Sell. Pooling col·laboratiu. Valoració econòmica de la IP

3. "PATENT WARS"
Com usar les patents per defensar-se de les agressions de la competència. Patent Trolls. Non-Practicing Entities (NPE)

4. MERCATS DE PATENTS
Monetització de patents (preu #valor). Creació de carteres. Patent Pools. Diferents brokers i Marketplaces.

5. FOMENT DE LA INNOVACIÓ I DE LES PATENTS A L'EMPRESA
Vigilància de Patents per innovar. Retribució de la innovació. Fiscalitat de la IP. El "Patent Box"
Docent/s: Enric Batalla. Enginyer Industrial. Director per Europa de Tynax, Inc.
Gian-Lluis Ribechini. Enginyer Industrial. Assessor
Dates: 29 i 30 de gener de 2014
Horari: de 16 a 20 h
Número d'hores: 8 h.
Preu: Col·legiats / Associats: 185 euros
Empresa Adherida: 265 euros
General: 310 euros
Lloc: Barcelona - Via Laietana, 37 2n 08003 Barcelona
Places: 20
Idioma: Català

- El nombre de places és limitat.
- Un cop rebuda la confirmació de plaça per part del l'ACET, es podrà efectuar el pagament corresponent amb un termini no inferior a 3 dies abans de l'inici del curs.
- Qualsevol anul·lació amb una antel·lació inferior a 48 hores tindrà un càrrec del 50% del curs.